Djeca vrtića Ljubuški postali pravi mali Masterchefovi

masterchef vrtic ljubuski 36Dječji vrtići Ljubuški  cijeli mjesec listopad na svečan način obilježava  Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje, za radosti, uspjehe i darove kojima smo tijekom godine bili podareni. Djeca su danas zavrnula rukave, obukla pregače i krenula u eksperimentiranje raznih zagonetnih slastica.

Uzrok svega bili su najobičniji mali buketići koje je napravila odgajateljica Zdravka Tomić, te ponudila roditeljima.  Oni su se svi do jedna  oduševljeno odazvali ovoj ideji te su u svojoj mogućnosti dali prilog za zanimljive buketiće ove kreativne  tete Zdravke. Dobrovoljni prilozi roditelja bili su sasvim dovoljni da se za početak nabavi didaktički materijal i pribor kojim  se djeca ovih dana zabavljaju. Zahvaljujući tome, oni su danas imali igru Masterchef.  Spretne dječje ručice su vješto oblikovale tijesto,  pravile kruh, kiflice, kolačiće raznih oblika, svatko po svojoj želji.  Sve što je  napravljeno će se sušiti i ukrašavati bojama. Tako će po završetku imati  izložbu kako bi roditelji mogu vidjeti što njihova djeca rade  i kako se zabavljaju u vrtiću.


 "Osim roditelja ovoj zanimljivoj kreativnoj  manifestaciji odazvali su se Džajić Commerce d.o.o. i djelatnici Konzuma koji su djeci donirali grickalice, slatkiše, kolače, sokove, zatim su akciju podržali Knjigovodstvo  T  d.o.o.AT Kerametal Ljubuški, oni su nas nagradili novčanim iznosom koji ćemo potrošiti za nabavku  didaktičkog materijala i zabave za cijeli mjesec. Hvala svima velikima i malima jer svojim prilozima vesele našu djecu. Isus kaže: Tko prima radi mene jedno malo dijete, mene prima. (Mt 18,5). Hvala im još jednom od srca." poručile su  zahvalne tete Dječjeg vrtića Ljubuški.

"Ovo danas što vidite u vrtiću je jedan dio listopadske svečanosti proslave Dana kruha, a u sklopu je našeg godišnjeg  plana i programa rada vrtića. Cijeli mjesec će se djeca baviti pripremom tijesta, valjanjem, pečenjem kruha i dr. Međutim, to nije sve jer već u sljedećem tjednu djeca će sa svojom obitelji  praviti kruh i peciva te ih donijeti  u vrtić da njihovi prijatelji vide što su radili kući. - ispričala je za LJ::portal teta Zdravka Tomić koja je za ovu prigodu posebno usrećila djecu time što je sašila male kute, pregače i kapice. A kako ona sam kaže,  šivanje za ovi djecu joj čini zadovoljstvo, te joj je najveća nagrada bila oduševljenje i sreća djece kada su obukli male pregače, i tako postali pravi mali Masterchefovi.