FOTO&VIDEO: Dječjem vrtiću Ljubuški uručen certifikat `Vrtić – prijatelji zdrave prehrane`

Ožu 09 2018

djecji vrtic ljubuski Predstavnicima četiri vrtića iz Srednjobosanske, Zapadnohercegovačke, Posavske i Hercegbosanske županije danas u Sarajevu svečano su uručeni certifikati „Vrtić – prijatelji zdrave prehrane“.

 

Ti vrtići su prošli višemjesečni program u cilju ispunjavanja kriterija za dodjelu naslova „Vrtić – prijatelj zdrave prehrane“, međunarodnog sistema koji je razvila Svjetska zdravstvena organizacija za promoviranje zdrave prehrane i prevenciju oboljenja vezanih za nepravilnu prehranu.

Dječji vrtić Ljubuški je sudjelovao u ovom  programu „Zdravo jedi, zdravo rasti“ koji provodi Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke, Federalno ministarstvo zdravstva i Zavod za javno zdravstvo Federacije BiH, uz podršku UNICEF-a BiH. U proteklom razdoblju vrtić je radio na ispunjavanju zadanih uvjeta, a uposlenici, djeca, kao i njihovi roditelji su prošli određene edukacije.

Cilj projekta je pružanje pravog odgovora na javnozdravstvene probleme u vezi s nepravilnom prehranom i uključuje aktivnosti u vezi s promocijom zdrave prehrane i tjelesnu aktivnost.

Odgovarajuća prehrana osnovni je preduvjet za postizanje optimalnog rasta i razvoja djece i dostizanja najvećeg mogućeg standarda zdravlja

djecji vrtic

Cjelokupni proces, između ostalog, podrazumijevao je definiranje politike o prehrani na razini vrtića, unapređenje kapaciteta uže i šire vrtićke zajednice za promoviranje zdrave prehrane uključujući osiguranje sredine koja podržava zdravu prehranu, unapređenje suradnje sa zdravstvenom službom i drugim akterima u zajednici, kao i samog programa rada s djecom u smislu promocije zdrave ishrane i fizičke aktivnosti.

Certifikat je ravnatelju Viktoru Grbavcu uručila pomoćnica Federalne ministrice obrazovanja i nauke Nadija Bandić.

vrtic ljubuski

Gdje se nalazimo