1.PROTOKOL POSTUPAKA KOD PRIMOPREDAJE DJETETA

  1. Odgajateljica u vrijeme razgovora s roditeljima novo primjene djece, dužna je informirati roditelje o dogovorenim pravilima našeg Vrtića i radnjama koje moraju obaviti u vezi predaje i preuzimanja djeteta. Roditelji su obavezni osigurati dijete izbrane osiguravajuće kuće. Dijete mora imati rezervnu garderobu u vrtiću, tenisice za dvoranu, pregače za razne aktivnosti.
  2. Odgajatelj preuzima i predaje dijete punoljetnoj osobi - roditelju ili skrbniku ili drugoj punoljetnoj osobi koju je roditelj ovlastio (uz potpisanu Suglasnost kod odgojitelja), u kojemu je potrebno navesti prezime, ime te Sredstvo. Preporučiti prethodno upoznavanje ovlaštene osobe s odgojiteljima. Svakodnevno voditi evidenciju djece.
  3. Imenici djece, izjave o ovlaštenju za preuzimanje djece te dokumentaciji o posebnim situacijama (Rješenje suda, Centra za socijalnu skrb, upute o posebnim zdravstvenim i prehrambenim potrebama) nalaze se u grupi, u dokumentaciji odgojitelja.
  4. Odgojitelj redovito najmanje 1 x godišnje provjerava i ažurira podatke o telefonskim brojevima roditelja i ovlaštenih osoba.
  5. U slučaju kada se zapazi fizička povreda djeteta kod dolaska u vrtić, pitati roditelja što se dogodilo i zabilježiti informaciju u dnevnik rada.

VIŠE